nedjelja, 11. listopada 2015.

ZIMNICA: LOVAČKA SALATA

Ova je zimnica doista jedna lovačka salata koja je idealna za poslužiti uz kakvo mesno pečenje, a odlično paše i u bezmesnoj varijanti kao preljev za tjesteninu.

POTREBNO:

1 l paradajza
1/2 kg mrkve
3 kg paprike roge
vezica peršinovog lišća
1/2 vrećice (2 žlice) papra (crni, mljeveni)
150 g šećera
2 žlice soli
200 ml ulja
200 ml alkoholnog octa
2 češnja češnjaka, ljute papričice po želji

PRIPREMA:

Mrkvu narezanu na kolutiće kuhati u tekućem paradaju 40 minuta.
Tada umiješati šećer, sol, peršin, ocat, ulje, papar, feferone, protisnuti češnjak i crvenu papriku roku rezanu na male trakice. Kuhati uz povremeno miješanje još 20 minuta.
Vruću salatu stavljati u vruće staklenke, odmah zatvoriti celofanom i poklopcem. Ohladiti i čuvati na hladnom i mračnom mjestu.
Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar