subota, 31. listopada 2015.

ENERGETSKE ROLNICE

Nedostaje li vam energije , ali u slatkom obliku, ovo je za vas!  

SASTOJCI
Tijesto:
100g maslaca ( margarina , masla)
100g smeđeg šećera ,
100g meda
zobene pahuljice ,
bademi , orasi , smokve , sjemenke suncokreta ,
susam - po želji izaberite ili stavite što imate u smočnici( ostavi)

Krema 
1:100g šećera,
100g maslaca,
1 dl vrhnja,
100g mliječne čokolade

Krema 2:
2dl mlijeka ,
2 žumanjka ,
2 veće žlice brašna ,
100g šećera ,
100g maslaca

PRIPREMA
" Tijesto":
Prokuhajte 100g maslaca sa medom i smeđim šećerom. U to dodajte orašaste plodove ( isjeckane) , smokve , susam ili ono što imate u kući( može i malo lomnjenog keksa)i dobro izmiješajte. U posudu stavite papir za pečenje i na njega izlijte smjesu , prekrijte providnom folijom( jako je vruće) i stavite u hladnjak .

Napravite karamel od 100g šećera , zalijte sa 1dl slatkog vrhnja koje ste prokuhali i pustite da karamel kuha par minuta da se istopi. Sklonite i dodajte 100g mliječne čokolade i dobro izmiješajte da se otopi.Ovom mješavinom prelijte " tijesto" iz hladnjaka i vratite u hladnjak , ali ne prekrivajte više.

Krema :
U međuvremenu prokuhajte 2 dl mlijeka i u njega ukuhajte 2 žumanjka pomiješana sa dvije žlice brašna i šećerom. Dobit ćete gust krem koji prekrijte folijom i brzo na hlađenje u hladnjak.

100g maslaca umutiti pjenasto , dodati krem od jaja i dobro sjedinite. Vrećicu za ukrašavanje napunite i kreće stavljanje ovog lijepog nadjeva na tijesto.Tijesto izvadite iz hladnjaka i izrežite na pločice željene veličine ( moje su bile 7x3) i spiralno vrećicom nanesite krem pazeći da ne nanosite do ruba pločica i vratite u hladnjak na pola sata.

Glazura: 
Otopite mliječnu čokoladu sa malo ulja. Rolnice umočite stranom sa kremom u čokoladu i vadite vilicom, stavite na pek papir , ukrasite tamnom čokoladom i vratite u hladnjak. ( meni je nedostajalo čokolade za glazuru pa sam ostavila samu kremu i ukrasila ih samo tamnom čokoladom).6.
Ukrasite rastopljenom tamnom čokoladom.

Posluživanje
Nemojte pojesti puno jer je jako slatko ili smanjite količinu šećera u pripremi.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar