
Sastojci
tijesto:
50 dag bundeve
70 dag brašna
1 kockica kvasca
1 jaje
2 žlice šećera
2 dl mlijeka
-- soli
1 paketić ptraška za pecivo
premaz:
1 žumanjak + malo mlijeka
-- maslac izrezan na listiće
Priprema
1.
Bundevu stambolku, turkinju ili butternut ili hokkaido, očistite od sjemena, ne gulite koru, samo je staviti peći u pećnicu na 180°C, dok ne bude skroz mekana.
2.
U mlijeku, kojem ste dodali malo brašna i šećera, uzdignite kvasac.
3.
Pečenu bundevu očistite od kore i dijelova koji su potamnili, te čisto meso bundeve izmiksajte.
4.
Ohlađenu ili mlaku bundevu pomiješajte s brašnom, uzdignutim kvascem, praškom za pecivo, solju i jajetom. Dobro izmješajte i pustite da se diže.
5.
Kad se tijesto udvostručilo, premijesite ga, podijelite na 4 dijela .
6.
Svaki dio razvaljajte u krug i ratrežite na 8 djelova .
7.
Na svaki komadić stavite komadić maslaca, ili nadjeva po želji, slatkog ili slanog. (ja sam radila šunka-sir-kečap, te nutella, te nekoliko samo sa maslacem)
8.
Premažite ih razmućenim jajetom , po želji pospite sezamom ili kimom. Pecite u pećnici na 180°C , dok ne porumene.
Posluživanje
Bile su mekane kao svila! Ispalo ih je 32 komada. Najbolje su bile one samo sa maslacem , pa one sa pizza punjenjem .(sir, šunka, kečap). Djeca su pojela slatke.
Izvor: coolinarika.com (Milicza)
0 komentari:
Objavi komentar