četvrtak, 22. listopada 2015.

ROLANE LAZANJE SA ŠUNKOM U BEŠAMEL SOSU

Urnebesno sočno, podatno i meko jelo u kojem se apsolutno fantastično stapaju okusi sira, šunke i vrhnja. Slatkasto i mirisno. Zasitno i toliko dobro da nećete moći stati dok ne ispraznite cijelu posudu! 

POTREBNO:

mekani listovi svježe tjestenine za lasagne (ako nije svježa, morat ćete tvrde listove prokuhati kako bi omekšali i bili savitljivi što oduzima malo vremena)
Rolane lasagne sa šunkom20 dkg tanko rezane kuhane šunke ili vaše omiljene salame
2 paketića topljenog sira u listićima (onog za tople sendviče)
ketchup

Za bechamel: 

10 dkg maslaca
7-8 dl mlijeka
2 dl vrhnja za kuhanje
2 žlice kiselog vrhnja
5 velikih jušnih žlica brašna
vegeta, sol, papar
I još: 10 dkg mozzarelle

PRIPREMA:

Svaki list lasagna izrezati na trake debljine cca. 4 cm. Isto tako i šunku i sir. Svaku traku tijesta premazati ketchupom, posipati sa malo origana, staviti po traku šunke i sira pa zarolati.Roladice odmah slagati u vatrostalnu posudu premazanu maslacem i redati ih jednu uz drugu kako se ne bi odmotavale.
Zatim napraviti bechamel umak tako se otopi maslac, zatim uz miješanje dodati brašno. Uzeti pjenjaču pa miješajući dodavati polako mlijeko. Uz lagano miješanje pustiti da umak zavri i da se počne zgušnjavati  pa dodati vrhnje za kuhanje, začine i na kraju kiselo vrhnje. Kuhati još samo par minuta (3-4 min)  do gustoće umaka.
Pripremljenim bechamelom preliti roladice od lasagna, po vrhu rasporediti tanko rezanu mozarellu pa peći u pećnici na 190ºC 30 minuta. Lasagne su gotove kada na vrhu dobiju lijepu zlaćanu boju.
Poslužiti u posudi u kojoj se peklo a na tanjur oprezno vaditi zapečenu rolicu po rolicu, tko koliko želi. Dobar tek!
Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar