ponedjeljak, 26. listopada 2015.

OSLIĆ ALLA BAKALAR

Oslić alla bakalar savršeno je jelo za sve ljubitelje morske ribe, naročito za one koji su oduvijek htjeli probati pravog bakalara, a nisu si ga mogli priuštiti iz raznih razloga. Istinski ljubitelji i poznavatelji bakalara se možda ne bi složili s tim, no oslić će u ovom slučaju odlično odglumiti bakalara

POTREBNO:

500 g oslića (file)
800 g krumpira
1 pakiranje/srce Podravka temeljca za riblja jela
500 ml vode
1,5 dl bijelog vina
3 češnja češnjaka
maslinovo ulje, vezica peršinovog lišća, ružmarin, 2 lovorova lista
papar, sol

PRIPREMA:

File oslića narezati na komadiće, a krumpir oguliti i narezati na ploškice 1/2 cm debljine.
Zakuhati vodu pa u vrelo dodati Podravka temeljac za riblja jela, promiješati, dodati ružmarin i lovorov list i zatim komadiće oslića. Kuhati svega nekoliko minuta, pa ribu izvaditi na stranu šupljom žlicom.
Sada u isti taj temeljac dodati ploške krumpira. Kuhati 15-tak minuta. Pazite da se krumpir ne prekuha i ne raspadne!
U vatrostalnu posudu uliti malo ulja, posipati sitno kosanim peršinovim lišćem i protisnutim češnjakom, pa naizmjence slagati redove krumpira i ribe. Između svakog reda posipajte peršinom i češnjakom. Neka gornji sloj bude pretežito krumpir. Zaliti sve vinom i preostalim temeljcem, poklopiti poklopcem ili alu folijom pa peći u pećnici na 170ºC 20-tk minuta. Oslić alla bakalar pustite da malo odstoji u svom soku prije posluživanja, a ako primjetite da vam je ostalo previše temeljca i da ga krumpir nije lijepo upio, slobodno malo odlijte.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar