Mmmmmmm....ne znam sta napisati osim da je kolac vise nego odlican, uvjerite se sami.
Sastojci
Za kuglice:
200 g svjezeg sira
50 g secera
150 g kokosovog brasna
Krema:
500 ml mljeka
4 zumanaca
200 g secera
1 vanilin secer
50 g brasna
200 g butera
Tjesto:
200 g maslaca
150 g secera
3 jaja+1 bjelance
300 g brasna
2 male kasike praska za pecivo
150 g Kisele pavlake
30 g kakaoa
40 ml mljeka
Priprema
1.
Prvo napraviti kuglice:sve sastojke staviti u dublju posudu,izraditi toliko da se sve fino sjedini,oblikovati od tjesta 24 kuglice,ako vam se previse ljepi dodati jos nekih 20 g kokosa.Ostaviti kuglice 30 minuta na hladnom.
2.
Utom pripremiti kremu:Mljeko,zumanca,secer,brasno,vanilin staviti u serpicu i zicom dobro izmjesati,sad to staviti na stednjak i kuhati cjelo vrjeme mjesajuci da se krema zgusne.Pokritti preko prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.
3.
Za tjesto pripremiti kalup premazan sa uljem. Maslac izraditi sa secerom i vanilinim secerom,dok se sav secer istopi,lagano dodavati jaja,bjelance Ali ne sve odjednom sve po malo, sad brasno pomjesano sa praskom za pecivo i kiselu pavlaku.Podjeliti tjesto na 2 djela,u jedan dio dodati Kakao i mljeko,dobro izmjesati.
4.
U kalup prvo premazati svjetlo tjesto,preko premazati tamnu smjesu.
5.
Kuglice staviti preko tamne smjese,malo ih priteci i staviti kolac da se pece
6.
U vec zagrijanoj pecnici na 190°C 35-40 minuta.
Kolac ostaviti da se ohladi.
Buter izraditi u kremastu smjesu,dodati mu ohladjenu kremu i mjesati da se sve dobro sjedini,premazati preko kolaca i ukrasiti po zelji.
Izvor: coolinarika.com (Meddina)
0 komentari:
Objavi komentar