srijeda, 21. listopada 2015.

PILETINA TOSCANA! Priredite si ručak kao u najboljim restoranima!

Ovaj recept poklanjam svim ljubiteljima pileceg bijelog mesa i opcenito ljubiteljima piletine! Meso spremljeno na ovaj nacin je socno,ukusno,a pripremljeno i peceno na jedan vrlo interesantan nacin.Virnite u receptic i otkrijte kakav,.....

Sastojci  
4 vece crvene paprike (moze i zuta,zelena babura)
4 kom pilecih prsa
100 gr . svjezeg spinata (moze pakovanje smrznutog i dobro ocjedjen)
par kasika maslinovog ulja
po ukusu vegeta,papar
4 cena cesnjaka
300 gr mozzarelle ili nekog drugog sira (ribanog)

Priprema
1.
Papriku operite,obrisite, odsjecite vrh sa peteljkom i ocistite od sjemenki.Poslazite je na plici lim i pecite na gril funkciji ili na gornjoj resetki nekih 10-15 min. tek toliko da se paprika dobro ugrije i malo usahne!
2.
Dok se paprika pece,pripremite meso!Pileca prsa operite,posusite i stavite ih u deblju najlonsku vrecicu i istucite batom za meso,ne previse tanko,tek toliko da se debljina izjednaci!Meso povegetite,popaprite i svaki komad premazite sa kasikom maslinovog ulja i na to rasporedite sitno isjeckani cesnjak.

3.
Spinat operite,odstranite peteljke i ako su vam veci listovi,samo ih grubo isjecite i poslazite na svaki komad mesa po saku spinata i na spinat rendani sir!

4.
Sve to pritisnite da se slijepi za meso i cvrsto zamotajte.Odozgo premazite maslinovim uljem.

5.
Kada se paprika malo propekla izvadite je iz pecnice i u svaku papriku dobro ugurajte,da dobro sjedne i popuni papriku, po rolnu piletine(rolnu okrenite uspravno).

6.
Napunjenu papriku pecite oko 60 min. na 200' !Paprika i meso ce pustiti svoj sok,tako da cete dobiti i malo, jako ukusnog saftica!Nakon 60 min.Izvadite papriku i na vrh svake stavite preostali sir i zapecite nekih 5-10 min,tek toliko da se sir otopi i dobije finu bojicu!

7.
Napomena: Po mogucnosti gledajte da paprika ima malo sire dno tako da moze da stoji uspravno pri pecenju,tako da se sokovi od mesa i spinata zadrze u noj,s tim ce meso biti ukusnije i socnije!

8.
ANIMODA je paprike punila ribom umjesto piletine i kaze da je isto tako jako ukusno!
Posluživanje
Servirajte toplo uz dodatak krumpir pire ili pecenih krumpirica,koje isto tako mozete peci zajedno sa mesom i paprikom!Uz to jako fino ide i neka vama omiljena salatica!!!Dobar tek!"!!
Izvor: coolinarika.com   (zocacro)

0 komentari:

Objavi komentar