ponedjeljak, 26. listopada 2015.

FANTASTIČNI KOLAČ OD KESTENA

Kada se u jednom kolaču nađe vama omiljeni kesten pire, moćna čokolada i osvježavajuće višnje, jednostavno ne možete da takav kolač ne nazovete Fantastični kolač od kestena.

POTREBNO:

Za biskvit:

5 jaja
5 žlica brašna
5 žlica šećera
2 žlice kakaa
1 dl ulja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo

Za kremu od kestena:

500 g kesten pirea
250 g maslaca ili margarina
150 g šećera u prahu
2-3 žlice ruma
Za ganache krema:

200 g čokolade za kuhanje
400 ml vrhnja za šlag
I još: tegla kompota od višanja

PRIPREMA:

Za biskvit odvojiti bjelanjke i žumanjke. Miksati žumanjke sa šećerom, dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Na kraju umiješati posebno tučeni snijeg od bjelanjaka. Masu izliti u lim za pečenje srednje veličine (20×30 cm) prethodno namašćen i pobrašnjen, poravnati i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180ºC 25 minuta. Još vrući biskvit preliti sokom od višanja koji vam je preostao nakon što ste ocijedili višnje.
Za kesten kremu miksati omekšali maslac sa šećerom u prahu dok ne postane pjenasto. Tada dodati kesten pire i rum pa sve dobro umiksati i sjediniti u glatku kremu.
Za ganache zagrijati vrhnje za šlag pa u njemu uz neprestano miješanje otopiti čokoladu natrganu na komadiće. Krema ne smije prokuhati i gotova je kad postane potpuno sjajna i jednolično smeđa. Ohladiti uz povremeno miješanje.
Na ohlađeni biskvit premazati kremu od kestena, preko kreme od kestena složiti višnje pa sve skupa preliti tekućim ganacheom. Poravnati žlicom i ohladiti.
Poslužiti rezano na kocke sa tučenim slatkim vrhnjem.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar