utorak, 19. svibnja 2015.

UKUSNA I JEDNOSTAVNA NUTELA TORTA BEZ PEČENJA

Ispunjavam zelje danas :D Trazili ste i evo ga rcp ;) Enjoy :p

Sastojci

    Kora
    250g mlevenog keksa ( po mogucstvu plazma ;))
    40g putera
    100ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin
    30 g cokolade u prahu

    Filovi
    250 g krem sira
    50 g secera
    150 g nutelle
    0,5 l slatke pavlake

    Ganache
    150 g cokolade noisette
    150 ml slatke pavlake

Priprema

    Kora
    1.

    Pomesati keks, cokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen puter, po  potrebi dodavati maaalo soka* tako da se dobije smesa koja se ne mrvi.Utisnuti u kalup promera 26 cm i staviti u frizider dok pripremamo filove.

    Filovi
    1.

    Zagrejati nutellu stavljajuci je u posudu sa toplom vodom. Mikserom kremasto umutiti krem sir i secer, zatim ovu smesu podeliti u dve posude na dva jednaka dela. Dobro umutiti slatku pavlaku. Pola od umucene slatke pavlake dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmesati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom. Premazati koru prvo sa belim,  a zatim sa cokoladnim filom. Hladiti u frizideru.

    Ganache
    1.

    Na pari otopiti cokoladu i slatku pavlaku, i ohladiti. Povremeno promesati dok se hladi da se ne stvori ona nesretna kozica kao kod pudinga :D Kad je vasem prstu prijatno pri dodiru ganache-a, bice i tortici, pa je vreme za prelivanje ;)  I to je to! Za neka 3-4 h, tortica je spremna za uzivanje :D

    Prijatno!:)
    2.

    

    Sto se tice slatke pavlake, ako koristite biljnu, onda je dovoljno da je samo dobro umutite i bice ovako cvrsta kao na slici. Ako koristite mlecnu slatku pavlaku, ja radi prevencije dodam onda 1 kremfix, jer ona zna nekad da pravi problem.

    Noisette naravno mozete zameniti sa nekom drugom mlecnom cokoladom, ali ona se savrseno uklopi jer je od lesnika kao i nutella...
Izvor: coolinarika.com

1 komentar: