ponedjeljak, 26. listopada 2015.

KREM JUHA OD BROKULE I KROMPIRA

Krem juha od brokule – jednostavna, zdrava, baršunaste teksture, ma upravo savršena juha za svako doba godine, a naročito ovo jesensko kada i nepcu i organizmu topla kremasta juhica dolazi kao melem na ranu i koja je kao takva savršeno predjelo svakom ručku.

POTREBNO:

manja glavica brokule
1 luk
2 mala krumpira
3 žlice brašna
1 dl maslinovog ulja
sol, papar, prstohvat svježe sjeckanog vlasca i na vrh noža češnjaka u prahu
200 ml vrhnja za kuhanje
1 žlica kiselog vrhnja
1,5 l vode

PRIPREMA:

Sitno sjeckan luk pržiti na maslinovom ulju. Kada luk omekša, dodati brašno, promiješati te postepeno zaliti vodom uz miješanje pjenjačom kako bi razbili sve grudice. Dodati u posudu oprane cvjetove brokule i krumpir izrezan na kockice, vlasac iostale začine.
Kuhati sve skupa na laganoj vatri u polupokrivenoj posudi kako vam juha ne bi iskipjela cca 20-30 min. Povremeno promiješati. Kada povrće omekša, sve skupa propasirati štapnim mikserom, dodati vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje te kratko prokuhati. Po potrebi dosoliti ili popraviti okus paprom.
Poslužiti juhu uz pržene kockice kruha ili okruglice za juhu.
Dobar tek!
Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar