utorak, 6. listopada 2015.

BEZIMENA DAMA U RUŽIČASTOM

Nisam baš nikako mogla smisliti kako da je nazovem, istovremeno je i voćna, i čokoladna, i kremasta, i mirisna, božanska i proljetna… Ipak neće ostati samo bezimena, od sada je Bezimena dama u ružičastom!!!

Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
100 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
2 žlice vruće vode
80 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
40 g Gussnela Dolcela
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
20 g kakao praha
Za kremu:
250 g šumskog voća
100 g šećera u prahu
1 Želatina Dolcela
4 žlice hladne vode
200 ml slatkog vrhnja
1 Šlagfix Dolcela
500 g sira mascarponea
Za glazuru:
100 g čokolade za kuhanje
5 žlica mlijeka
1 žlica maslaca

Priprema
1.
Jaja, šećer, vanilin šećer i vodu miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete gustu kremu. Dodajte brašno pomiješano s Gussnelom, praškom za pecivo i kakaom.
2.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte (ø 24 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.
3.
Pečeni biskvit ohladite i vodoravno prerežite na dva dijela.
4.
Za kremu šumsko voće pomiješajte sa šećerom u prahu.
5.
Želatinu prelijte s 4 žlice hladne vode i ostavite stajati 10 minuta da nabubri. Lagano zagrijte želatinu da se otopi (ne smije zakuhati) uz miješanje. Dodajte šumsko voće i sve zajedno lagano zagrijte, a zatim ostavite da se ohladi.
6.
Slatko vrhnje miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag, umiješajte šlagfix i sir, a zatim umiješajte ohlađeno voće.
7.
Polovicu biskvita položite na tanjur, stavite obruč od kalupa za tortu i nanesite polovicu kreme. Prekrijte drugim biskvitom i zatim premažite preostalom kremom.
8.
Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati (ili do drugog dana). Ohlađenoj torti skinite kalup i površinu premažite glazurom od čokolade.
9.
Glazuru pripremite tako da na pari otopite čokoladu s mlijekom i maslacem.
POGLEDAJTE VIDEO RECEPT:


Posluživanje
Po želji tortu premažite kremom i izvana te ukrasite čokoladnim mrvicama sa strane, a po površini voćem.
Savjet
Možete koristiti zamrznuto šumsko voće koje vam je dostupno cijele godine.
Izvor: coolinarika.com   (bedekowomen)

0 komentari:

Objavi komentar