
Sastojci
potrebno:
1 kg rog zelene ili crvene paprike
2 dl (ili suncokretova) maslinova ulja
10 režnjeva češnjaka
70 dag rajčice
malo soli
po želji sjeckanog peršina
Priprema
1.
Paprike i rajčice se ispeku u pećnici.
2.
Кada se ohlade, oljuštite kožu i uklonite sve sjemenke.
3.
U drvenoj zdjeli, drvenim batom (ukoliko nemate specijalni drveni batić, dobro će doći i drvena strana bata za meso) se tuče sol i češnjak, te se tuče, dok se ne pretvori u kremu.
4.
Tada se dodaju jedna po jedna paprika, te se tuče drvenim batom dok se ne istuku sve paprike.
5.
Zatim se dodaju rajčice i tuku se dok se ne istuku i one. Dodajte ulje i promiješajte. (Ulje ja zagrijem i vrelo prelijevam po pinđuru)
6.
Gotov pinđur se posoli po ukusu i po želji se dodaje sjeckani peršin.
7.
Pinđur potom stavimo u sterilizirane tegle i čvrsto zatvorimo.
Posluživanje
Ovo divno jelo se služi kao meze uz slani feta sir, najbolje ovčji.
Odlično može poslužiti za poklon dragim ljudima. Za ljutu varijantu dodajem u pinđur cijele male ljute paprike, ponekad dodam i pečene ljute paprike.
Izvor: coolinarika.com (Milicza)
0 komentari:
Objavi komentar