
Sastojci
1 kg očišćenih krušaka
35 dkg šećera
korica i sok jednog limuna
1 vrećica Želina
Priprema
1.
Kruške narezati onako sa korom na komadiće, staviti ih u lonac i malo (tek toliko)izmiksati štapnim mikserom
2.
U lonac dodati naribanu koricu i limunov sok
3.
U šalici izmješati Želin sa dvije žlice šećera i dodati to kruškama
4.
Staviti lonac na vatru i miješati dok smjesa ne zavri
5.
Kada je smjesa zavrila dodati šećer
6.
Polako uz miješanje skidati pjenu i kuhati jedno 5-6 minuta
7.
Vruće uliti u još tople ,sterilizirane staklenke staviti poklopac i okrenuti naopačke
8.
Ostaviti da tako stoje jedno 10-tak minuta i onda ih uspraviti
I to je to-dobar tek:)))
Posluživanje
Može se u taj pekmez dodati i začina po vašoj želji…npr.klinčić....cimet ili neki drugi začin…vama po volji ,ali meni se najviše sviđa taj ničim narušen okus i miris kruške:))
Količina šećera isto tako može varirati …ako su kruške slatke( kao što su bile ove moje )onda je sasvim dovoljno 25 dkg….vi ako volite slađe slobodno dodajte još šećera!
Izvor: coolinarika.com (smile2204)
0 komentari:
Objavi komentar