
Ako ga konzumirate kao hladni obrok ne morate da se brinete za svoju figuru, jer je u ovom slučaju niskokalorično. Na 100 gr – 90 kilokalorija.
Za pripremu ovog jela biće potrebni sledeći sastojci:
– 10 paradajza
– 300-400 gr pilećeg filea
– 150 gr tvrdog sira
– majonez (možete ga zameniti bešamel sosom)
– biber, so.
Piprema:
Za početak iseckajte file na sitne kockice 1-1,5 cm. Malo propržite na ulju, dodajte so, biber, vaše omiljene začine i nastavite da dinstate dok ne porumeni (nekih 10-ak minuta).
Uzmite paradajz, isecite gornji deo, i polako, kafenom kašikom izvadite iz njega unutrašnjost.
Punimo paradajz dinstanom piletinom.
Odgore stavljamo po kašiku majoneza i posipamo izrendanim sirom.
Stavljamo u podmazani (ili papirom za pečenje obloženi) pleh u zagrejanu rernu na 250 stepeni, na 10-15 minuta.
Čim sir porumeni, jelo je spremno.
Prilikom serviranja možete ga ukrasiti peršunovim listom.
Prijatno!
Izvor: uspesnazena.com
0 komentari:
Objavi komentar