
Sastojci
2 paketa lisnatog tijesta
30 dkg parizera(ili šunke-po volji)
30 dkg sira po izboru(gauda,varaždinac,svejedno)
2 kisela vrhnja(mala)
2 jaja
1 žličica vegete
papar
šampinjoni(po volji)
Priprema
1.
Parizer narezati na kockice, sir naribati. Pomiješati u plastičnoj zdjelici jaja, vrhnje i začine, dodati parizer, sir i šampinjone.
2.
Odmrznuto lisnato tijesto razvaljati tako da stane u kastrolu i po cijelome staviti nadjev. Nadjev razdijelite na 4 dijela, za 4 štruce.
3.
Zarolati štruce i poslagati u nauljenu ili namašćenu kastrolu jednu do druge, izbosti vilicom da ne popuca i namazati žumancem.
4.
Peći u pećnici na 180 stupnjeva 20ak minuta(dok ne dobije zlatnožutu boju). Narezati na malo deblje šnite i voila…
Posluživanje
Ovaj nadjev se može iskoristiti na drugi način-tako da se stavi na tost i također peče u pećnici. Idealno je za dječje rođendane.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar