petak, 21. kolovoza 2015.

PEČENI,DOMAĆI VOĆNI ČAJ

Stari češki recept!!! Treba maksimalno iskoristiti voće sad dok ga imamo u voćnjacima, a može se raditi i sa smrznutim voćem. Postupak je jednostavan, a rezultat divan zimski voćni napitak ...
 Pečeni voćni čaj
Sastojci
2 kg raznog voća ...jabuke, kruške, dunje, limun, naranča, kupine, maline, šljive...
1 kg šećera
cimet
anis
klinčić
2- 2,5 dl ruma

Priprema
1.
Svo voće izrežite na veličinu zalogaja.
Stavite ga u dublju tepsiju od pećnice, pospite ga šećerom i začinima. Promješajte i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C. Tako ga pecite-karamelizirajte 1h.
Izvadite ga van iz pećnice, zalijte sa rumom dobro promješajte i stavljajte u sterilizirane i tople staklenke.
Napunite ih do vrha, odmah zatvorite i okrenite naopačke.
Tako ih držite dok se potpuno ne ohlade, ili preko noći.

2.
Sada sljedi čisti voćni užitak.
U šalicu stavite 2-3 žlice voćnog pečenog čaja, zalijte sa 2-3 deci vruče vode, promješajte i uživajte u toplom napitku. Na kraju sa žličicom pojedete voće koje je ostalo na dnu šalice...
mmm ... divota...
Izvor: coolinarika.com   (annika7)

0 komentari:

Objavi komentar