Koliko li je hranjivih tvari sačuvano u ovom džemu vrlo jednostavne i kratke pripreme! A ukoliko ga stavite u atraktivne staklenke, možete dobiti vrlo koristan i originalan poklon.
Sastojci
1,5 kg naranči
20 g Limunske kiseline Dolcela By Podravka
1 vrećica Želina Dolcela By Podravka
500 g šećera
Priprema
1.
Naranče ogulite, odstranite im bijelu kožicu i narežite ih na manje komade.
2.
Sadržaj vrećice Želina dobro izmiješajte s 2 žlice šećera i dodajte ga narezanom voću pomiješanom s limunskom kiselinom.
3.
Zagrijavajte uz miješanje do vrenja.
Stalno miješajte uz postupno dodavanje preostalog šećera. Pustite da masa zavrije, nastavite kuhanje oko 3 minute i pritom uklonite pjenu.
4.
Vruće stavljajte u čiste i zagrijane staklenke, malo ohladite i zatvorite celefanom koji ste prethodno umočili u alkohol (rum ili rakiju).
Posluživanje
Ovako pripremljen domaći džem poslužite za doručak uz tople napitke ili ga iskoristite kod pripreme različitih slastica.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar