petak, 7. kolovoza 2015.

PREGAŽENI MEDITERANSKI KRUMPIR

Fini hrskavi krumpir,premazan cesnjakom,zapecen sa sirom.Idealno kao prilog a moze i kao samostalno jelo uz finu salatu.
 

Sastojci za 4 osobe
5-6 srednjih krumpira
1žlica maslaca+mlaz maslinovog ulja
2 češnja češnjaka
1 žlica nasjeckanog peršina
150g ribanog topljivog sira/guuda
150g jogurta/grčki/gusti
1žličica naskjeckanog vlasca
sol,papar

Priprema
1.
Za ovo jelo izaberite manje mlade krumpire,Operite ih dobro jer se kuhaju i peku u kori ako niste sigurni u dobavljaca namocite krumpir u vodu u kojoj ste dodali zlicu sode bikarbone/10min..
Skuhajte krumpir u slanoj vodi negdje 20min.
Ocijedite i prebacite na prtvan za pecenje na koji ste stavili papir za pecenje.Krumpir pritisnite tavom da se raspuktne i rastvori,pososlite ga.
Marinada:
Otopite maslac sa mlazom maslinovog ulja .Kad se otopio dodajte mu sitno nasjeckani cesnjak i peršin.
Premazite krumpire.
Stavite ih peci na 200C /20 min./da se pocme micati po protvanu kad ga zatresete.
Pospite naribanim sirom ,nastavite peci jos deset minuta da se sir fino otopi .
Peceni krumpir izvadite na svaki stavite zlicu jogurta te pospite nasjeckanim vlascem.
Izvor: coolinarika.com   (Mucika)

0 komentari:

Objavi komentar