četvrtak, 20. kolovoza 2015.

MARMELADA OD JABUKA SA CIMETOM (BEZ KONZERVANSA)

Jednostavna,mirisna i preukusna :))) još jedan mali doprinos od mene za zimnicu,pa možda nekome posluži kao ideja,a meni će poslužiti kao odličan dodatak najdražoj piti od jabuka,ili kao namaz za palačinkice....
 
Sastojci
2kg. oguljenih i očišćenih jabuka
100ml. vode
sok 1-2 limuna
1kg. šećera
2 pune žličice cimeta
2 vrećice vanilin šećera
2 vrećice (od 25g.) želina

Priprema
1.
Oguljene i očišćene jabuke narežite na komadiće,prelijte limunovim sokom i vodom,i kuhajte poklopljeno na umjerenoj vatri dok jabuke ne omekšaju.
2.
Usitnite jabuke štapnim mikserom(ostavite komadiće po želji),dodajte šećer,vanilin šećer i cimet,i kuhajte miješajući dok smjesa ne prokuha.
3.
Sada dodajte želin,i nastavite kuhati miješajući još nekoliko minuta.
Marmelada je gotova:) ulijte u čiste staklenke,poklopite i ohladite.
Posluživanje
Ovisno o vrsti jabuka dodajte više ili manje limunovog soka ili šećera. ja sam koristila zlatni delišes,i još jednu vrstu kojoj ne znam ime
Izvor: coolinarika.com   (starfish)

0 komentari:

Objavi komentar