Ukusna poslastica,osvezenje za hladne dane kada nema dovoljno voca. Kruske iz ovog kompota mogu posluziti za pripremu raznih kolaca jer zadrzavaju prirodnu aromu i svezinu.
Sastojci
3kg krusaka
Preliv
1 kg secera
3 L vode
Priprema
1.
Kruske oprati, odstraniti peteljke, preseci uzduz po pola i izvaditi semenke.
2.
Polutke redjati u ciste i suve staklene tegle. Potiskivati rukom da se bolje spakuju.
3.
Vodu i secer staviti da provri i ostaviti na stranu da se ohladi.
4.
Hladnim sirupom naliti tegle do vrha i zavrnuti poklopce.
5.
U posudu (serpu ili lonac) staviti tkaninu na dno i poredjati tegle. Naliti vode da poklopci ostanu van i staviti da se kuva. Potrebno je da voda vri 20 minuta.
6.
Nakon toga skloniti sa sporeta i ostaviti da se ohladi.
7.
Ohladjene tegle osusiti i spremiti.
Izvor: coolinarika.com (gugule)
0 komentari:
Objavi komentar