
Sastojci
po želji cikle
naribanoi hren
kim
Otopina za kiseljenje
1 l vode
2 žlice šećera
1 žlica soli
1 žlica papra u zrnu
0,03 l octene kiseline
Priprema
1.
Skuhati otopinu vode, šećera, soli, papra i octene kiseline i ohladiti je.
2.
Ciklu oprati, skuhati i oguliti.....
3.
......pa narezati na kolute i njima napuniti staklenke.
4.
Pripremljenom otopinom zaliti napunjene staklenke......
5.
......a zatim nožem istisnuti mjehuriće zraka.
6.
U svaku staklenku staviti prstohvat naribanog hrena ili prstohvat kima
7.
Po potrebi staklenke dopuniti otopinom i čvrsto zatvoriti poklopcima, prethodno namočenima u alkohol.
8.
U veću posudu staviti kuhinjsku salvetu i po njoj poslagati staklenke ali tako da se ne dodiruju. Zatim posudu napuniti vodom, visine od 2-3 cm ispod vrha staklenki. Sve zajedno pokriti drugom salvetom i staviti na štednjak. Zagrijavati na laganoj vatri sve dok voda ne počinje šumiti a zatim tako ostaviti 5 – 10 minuta.
9.
Skinuti polako sa štednjaka i ostaviti pokriveno 24 sata dok se sve potpuno ne ohladi.
Izvor: coolinarika.com (Mema)
0 komentari:
Objavi komentar