Sve su pite pitice, samo burek pitac je! Uživaćete u ovom bureku sa sjeckanim mesom, fantastičan je.
Sastojci
– 500 gr brašna
– 1 kg teleće šnicle
– 1 veliki luk
– 100 gr putera
– ulje
– so, biber
Način pripreme
Meso izrežite na skroz sitne kockice.
Luk izrežite na kockice pa pomiješajte sa mesom.
Dobro posolite i pobiberite
Brašno umiješajte sa vodom dok ne dobijete glatko tijesto.
Ostavite ga da odstoji pa namažite uljem.
Razvucite tanko i punite smjesom od mesa.
Zamotajte jufku i redajte u namašćenu tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni 15 minuta, pa smanjite na 200 i pecite dok pita ne porumeni.
Otopite puter sa malo ulja i vrelu pitu namažite smjesom.
Pokrijte i ostavite da se malo ohladi.
Izvor: domacica.com
0 komentari:
Objavi komentar