četvrtak, 2. travnja 2015.

REFORMA TORTA

Svim ljubiteljima Kraljice medju tortama darujem najjednostavniji recept za nju, najstariji u opusu ovakvih klasika, bez brasna, svevremenski, ni manje materijala ni lepse torte. 
 

Sastojci

  • Za kore:

  •  2 x 6 belanaca
  •  2 x 160 gr secera
  •  2 x 160 gr oraha
  • Za fil:

  •  12 zumanaca
  •  12 kasika secera
  •  100 gr cokolade
  •  250 gr puter - margarin

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Umutite 6 belanaca i dodajte im 160 gr kristal secera, mutite dok se secer ne istopi,
    dodajte 16o gr mlevenih oraha i lagano sjedinite. Ja ovo pecem u plehu od rerne, na
    pek papiru (ili lepo margarinom podmazite pleh), na 180 stepeni oko 15 - 20 min (kad
    mislite da je pecena probodite viljuskom koru i ako je suva vadite koru iz rerne). Dok se
    prva kora pekla, umutite to isto za drugu koru, prvu koru izvadite iz pleha, sipajte
    smesu za drugu koru i pecite je. Pokrite koru krpom dok se pece druga kora a kasnije i
    drugu, da se ne suse.

  2. 2
    Cim ste stavili drugu koru da se pece, stavite jednu manju serpu sa 12 zumanaca ( u
    koju ste stavljali sva zumanca kad ste odvajali belanca za kore ) u vecu serpu sa vodom
    do pola na ringlu, da provri ta voda, smanjite temperaturu ali da kljuca i dalje voda,
    umutite zumanca sa secerom mikserom da postane penasto, sipajte u to pola soljice
    vode i nalomite cokoladu i sve stavite nad serpom sa vodom sto kljuca, kuvajte muteci
    mikserom 10 - 15 min da pocnu tragovi od zica da se vide ali se isto pazi da se ne
    prekuva, jer posle bude pretvrd fil, otprilike stanite kad ima neku lepu gustinu, maslac i
    cokolada posle odrade svoje.

  3. 3
    Umutite maslac - margarin mikserom penasto i kad je krem prohladjen sjedinite s njim.

  4. 4
    Kore presecite uzduz i filujte ih, znaci dobijete 4 kore, ja na kraju preko fila pospem
    krupno mlevenim orasima a mozete da zavrsite i slagom ili kako vec volite, meni je
    ovako bas to sto treba ova torta da bude.

  5. 5
    Nemojte je stavljati u frizider jer ce se stegnuti previse, drzite je negde pokrivenu da
    kore lepo upiju fil.

  6. 6
    Ovo je najopsirniji recept za najjednostavniju tortu, to je zbog onih koji bi je pravili a
    nisu do sad, mada za vecinu dama ovde ovo je sve poznato, detaljisanje je samo u svrhu
    pomoci manje iskusnima.
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar