nedjelja, 19. travnja 2015.

ARONIJA-SVESTRANI LIJEK

ARONIJA - svestrani lijek

ARONIJA - svestrani lijek

Aronija je jedna o najzdravih biljaka koja je vrlo ljekovita i dolazi s istoka Sjeverno američkog kontinenta.
Pored svojih mnogobrojnih ljekovitih svojstava, aronija se koristi i kao ukrasna biljka jer je vrlo lijepa kao ukras i dekoracija prostora. Ipak, prilikom odabira i distribucije aronije potrebno je odvojiti one koje su namijenjene kao ukrasne biljke od onih koje će se koristiti kao lijek.

Zašto je aronija zdrava?

Aronija u sebi ima jako veliku količinu antioksidanasa. Poznato nam je da antioksidansi štite od raznih oboljenja i virusa pa su zato korisni i cijenjeni u ovoj biljci. Pozitivna djelovanja aronije su mnogobrojna i može je koristiti cijela obitelj, od male djece pa do starijih ljudi.
Aronija pomaže kod liječenja velikog broja bolesti
Aronija pomaže kod liječenja velikog broja bolesti

Na što sve aronija pozitivno deluje?

Prednosti ove sjajne biljke su mnogobrojne. Neke od najbitnijih za naše zdravlje su:
- Flavaonoidi kojih ima u aroniji su zaslužni za to da je ova biljka jako efikasna kod malignih oboljenja i u preventivi protiv njih.
- Liječi kardiovaskularne bolesti. Aronija utječe na smanjenje nivoa lošeg kolesterola koji može izazvati mnogobrojna srčana oboljenja.
- Smanjuje otok i upale. Za ove vrste upala većinom ljudi koriste razne ljekove poput antibiotika, ali za neke manje upale mnogo je bolja opcija isprobati snagu aronije.
- Jako dobro deluje na bubrege. Ukoliko imate problema sa upaljenim mokraćnim kanalima, ili s pjeskom i kamencom u bubrezima, aronija je dobar izbor. Uspješno zaustavlja razvoj mikroorganizama te pročišćava urinarne kanale.
- Poboljšava cirkulaciju. S cirkulacijom imaju problema većinom starije osobe ali ni mlađi nisu pošteđeni pa aronija i za to može pomoći.
Pored svih ovih benefita, smatra se da biljka aronija pozitivno djeluje i na normalizaciju krvnog tlaka, liječenje dijabetesa, kontrolu tjelesne težine itd.
Izvor: uredisvojdom.com

0 komentari:

Objavi komentar