utorak, 14. travnja 2015.

6 KREATIVNIH NAČINA DA ISKORISTITE DRVENE PALETE U DVORIŠTU

Projekti sa paletama postaju sve popularniji, jer su stvari dobijene od njih unikatne i idu u korist očuvanju životne sredine. Predstavljamo vam šest načina kako da ih iskoristite u vašem dvorištu.

Okačite saksije sa cvijećem

 Nabavite kuke te pomoću njih zakačite saksije između letvica na paleti. Ovo je najjednostavniji način da ukrasite dvorište, a da pri tome ne poremetite ovaj rustični stil uređenja.

Napravite dugu od cvijeća

Zasadite šareno cvijeće duž palete, ali tako što ćete jedan red zasaditi u jednoj boji, drugi u drugoj i tako sve do kraja. Kada procvjeta, paleta će izgledati veselo poput šarene duge.

Zasadite začine

Zelenilo predstavlja sinonim za klasični izgled dvorišta. Umjesto trave zasadite razne začine, koji će vam istovremeno biti na dohvat ruke dok kuhate, ali i dodatno uljepšati vaš prostor za odmor.

Obojite paletu

Ako vam se ne dopada obični, drveni izgled palete, ofarbajte je u neku od omiljenih boja. Možete i dodati neki crtež ili riječi pjesme kako biste joj dali lični pečat.

Vještačko cvijeće

Ako već nemate sreće sa uzgajanjem prirodnog cvijeća, nabavite vještačko. Šareno cvijeće i vesele puzavice će jednako uspješno uljepšati vaše dvorište.

Zasadite jagode

Uz malo rada, paletu možete “pretvoriti“ u kutiju koja je idealna za uzgajanje jagoda jer one neometano mogu da rastu iz nje.

0 komentari:

Objavi komentar