srijeda, 29. travnja 2015.

EXPRESS DESERT OD JAGODA ZA 20 MINUTA!!!

Nikad brze nisam napravila desert…jedan sincic voli jagode, drugi cokoladu…. a ja…u zelji da zasladim i obradujem oba svoja mala nepca…sam komobinirala i experimentirala sa onim sto sam imala pri ruci…i ispao je evo ukusni, lagani i tako brzi desertic ;-)
Express desert od jagoda

Sastojci

  •  1 pak. piskota, ili nekog drugog keksa
  •  750 ml mlijeka
  •  2 vrecice pudinga od jagoda
  •  5 zlica secera
  •  100 gr margarina
  •  1 jogurt od jagoda
  •  150 gr svjezeg kravljeg sira (Quark)
  •  1 pak. cokoladice jogurette ili bananko
  •  300 - 500 gr jagoda

Priprema

Vrijeme pripreme:
20 min
  1. 1 
    Na dno posude stavite piskote ili bilo kakav keks, rolat, suhi kolac
  2. 2
    Pripremite puding po uputama ali u 750ml mlijeka, zatim sklonite sa vatre.
    Dodajte odmah u toplo margarin, svjezi sir/quark i jogurt i promjesajte da se rashladi.
  3. 3
    Isjeckajte jagode na kockice, ostavite nekoliko komada za ukrasavanje.
  4. 4 
    Piskote/keks namocite sa mljekom da budu mekse, onda stavite sloj kreme (nema veze sto je mlaka) i pospite kockice jagoda po njoj. Ako imate jogurette cokoladice ili neke druge koje volite mozete takodje dodati. Naravno moze se dodati i drugo voce kao kivi, banane itd.
    Prespite ostatak kreme svuda ravnomjerno i poravnajte.
    Po zelji mozete odozgo ukrasiti cokoladom i raznim bombonima ili vocem kao sto sam ja uradila.
  5. 5
    Posluzivanje: moze se rezati ali se malo raspada, tako da je prakticnije vaditi vecom zlicom kao tiramisu…Dobar tek!

Posluživanje

Ako vam se zuri, stavite gotov desert oko 45min. u zamrzivac. Imate nakon rucka osvjezavajuci lagani desert.
Mislim da je ovo super recept za UN dijetu i UH dan, umjesto kolaca ili sladoleda :-)
Ja sam ovdje koristila jogurt od weight watchers, koji nema u sebi secera, i stavila sam umjetnog tecnog zasladjivaca. ako ne stavlajte zasladjivac, slobodno dodajte malo vise secera. takodje sam stavila posni/nemasni kravlji sir.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar