petak, 24. travnja 2015.

MUSAKA OD KROMPIRA I MLJEVENOG MESA

Ovo je u biti običan složenac od mljevenog mesa i krumpira zaliven smjesom vrhnja i jaja i lijepo zapečen, ali uz par trikova kao što su: vino kod pirjanja mesa ili malo slatkog ketchupa, ili pak sir između slojeva mesa i krumpira ovo jelo postaje prava sočna delicija.

Potrebno:

1,5 kg krumpira
50 dag mljevenog mesa
1 luk
1 dl bijelog vina
2 dl soka od rajčice
žlica, dvije ketchupa
vegeta, sol, papar
1/2 povrtne kocke za juhu
4 jaja
4 žlice kiselog vrhnja
20 dag ribanog sira trapista

Priprema:



Skuhati krumpir u ljusci, oguliti ga i narezati na tanje ploške.
Na ulju pržiti luk, dodati mljeveno meso pa uz miješanje pržiti dok ne posmeđi. Posoliti i začiniti po želji, dodati vino pa pustiti da tekućina ispari. Tada dodati rajčicu i ketchup i oko 2 dl vode pa uz povremeno miješanje pirjati oko 20 min.
U manjoj posudi pjenjačom umutiti jaja i vrhnje, povegetiti ili posoliti.
U namašćenu vatrostalnu posudu slagati red krumpira da prekrije dno, po njemu rasporediti žlicom malo smjese od jaja, rasporedti potom meso, posipati sirom pa ponovo složiti  deblji sloj krumpira. Sve zaliti smjesom jaja i vrhnja, posipati sirom i peći u pećnici na 200℃ oko 30 min dok ne poprimi zlaćanu boju.
U ovo jelo najbolje paše hladna zelena salata kristalka.

Dobar tek!

Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar