utorak, 21. travnja 2015.

ČOKOLADNI LEDENI VJETAR

Ledeni vjetar bez voća, sa čokoladnom kremom i sa šlagom okusa stracciatele. Odlična je ovo kombinacija i za kakvu prigodnu tortu, jer se kolač jako lijepo reže na šnite i svojom slojevitom bijelo/smeđom teksturom podsjeća baš na tortu.
 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sastojci:

Za kore:

    9 bjelanjaka
    30 dkg šećera
    1 žlica octa

Za kremu:

    9 žumanjaka
    4 žlice šećera
    2 vanilin šećera
    3 žlice glatkog brašna
    2 žlice gustina
    2,5 dl mlijeka
    10 dag tamne čokolade
    25 dkg margarina ili maslaca

Za stracciatela kremu:

    500 ml slatkog vrhnja za šlag
    5 dkg naribane čokolade

Priprema:


Bjelanjke miksati dok ne postanu čvrsti snijeg, tada u njih postepeno dodavati šećer neprestano miksajući. Na kraju umiješati i žlicu octa. Prebaciti smjesu od bjelanjaka u veliki lim (onaj od pećnice) na papir za pečenje (prethodno ga premažite sa uljem, lakše će se odvajati nakon pečenja), poravnati žlicom pa peći u pećnici na 150ºC 1,5 sat. Kora će nakon ovoga postati zlatnosmeđa i hrskava na dodir. Pečenu koru ohladiti u limu, oprezno maknuti papir pa ju izrezati na tri jednaka dijela.
Izvor: blog.neum-bih.com

0 komentari:

Objavi komentar