četvrtak, 9. travnja 2015.

NEBESKI KOLAČ

Kolač je totalno neplaniran, nakon telefonskog poziva brzinski pravljen, ali izuzetno fin, ukusan i naprosto neodoljiv !!

Nebeski kolač

Sastojci

  • biskvit

  •  6 kom bjelanjaka
  •  6 žlica šećera
  •  4 žlice brašna
  •  14 žlica kokosovog brašna
  • nadjev od višanja

  •  680 g višanja (iliti 1 tegla)
  •  1 paketić pudinga od vanilije
  •  3 žlice šećera
  • krema

  •  2 paketića pudinga od vanilije
  •  4 žlice šećera
  •  750 ml mlijeka
  •  500 ml vrhnja za šlag
  • čokoladna glazura

  •  100 g čokolade za kuhanje
  •  50 g maslaca (ili margarina)

Priprema


  1. 1
    za biskvit dobro istući bjelanjke, zatim dodati šećer, pa postepeno, na najmanjoj frzini miksera brašno i kokos. pažljivo rasporediti po pomašćenoj i pobrašnjenoj tepsiji (velika od rerne) i peći 15-20 min. na 180 stupnjeva.
  2. 2
    teglicu višanja ocijediti, u soku ukuhati puding i šećer, te dodati višnje, pustiti da provrije, skinuti sa vatre i preliti preko ohlađenog biskvita.
  3. 3
    skuhati puding od vanilije (+šećer), ohladiti i u hladno dodati prethodno umućen šlag, te premazati ohlađen kolač.
  4. 4
    čokoladu i maslac (margarin) polako otopiti na laganoj vatri i premazati kolač, ohladiti, rezati i uživati u čaroliji laganog i osvježavajućeg okusa :-))
  5. 5
    ***kolač sam pravila onako, ‘iz glave’, i prvotna zamisao za kremu je bila da na pari izlupam žumanjke, ukuham 1 puding, pa onda sve zajedno pomiješam sa šlagom, ali u nedostatku vremena sam žumanjke ostavila sa strane i sve radila samo sa pudingom (žumanjci su poslužili za premazivanje slanih kiflica :-)) *** 

0 komentari:

Objavi komentar