petak, 17. travnja 2015.

RUMBA SA VIŠNJAMA

Svi koji su probali bili su oduševljeni kolačem. Kombinacija beze biskvita sa sjeckanim orasima i višnjama, kuhana krema sa žumanjcima i oblatne na dnu i vrhu kolača, zaista je dobitna kombinacija. Sve preporuke.
Rumba sa višnjama

Sastojci

  • Beze biskvit:

  •  6 bjelanjaka
  •  6 žlica šećera
  •  1 šalica nasjeckanih oraha
  •  1 šalica višanja
  •  5 žlica brašna
  • Krema:

  •  6 žumanjaka
  •  9 žlica šećera
  •  3 dcl mlijeka
  •  3 žlice brašna
  •  250 grama maslaca ili margarina
  •   dvije oblatne

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Za beze biskvit izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa lagano dodajte brašno, te orahe i višnje.
    Pecite u protvanu 20x30 cm na 180 stupnjeva dok ne dobije laganu boju ali pazite da se ne prepeče.
  2. 2
    Za kremu skuhajte mlijeko sa šećerom, brašnom i žumanjcima dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodajte izmiksani margarin.
    Stavite kremu na prvu oblatnu koju ste iskrojili ako je potrebno po veličini biskvita.
  3. 3 
    Na kremu stavite biskvit, pa opet drugi dio kreme i drugu oblatnu.

  4. 4 
    Stisnite drugu oblatnu da se sve dobro spoji pa stavite da se dobro ohladi.
  5. 5
    Šalica je od 2 dcl.
    Izvor: coolinarika.com   (lynda)

0 komentari:

Objavi komentar