srijeda, 1. travnja 2015.

NAJBOLJI NAČIN DA ELIMINIŠETE PESTICIDE I BAKTERIJE SA VOĆA I POVRĆA

Voće i povrće koje kupujemo često može biti tretirano pesticidima i drugim hemikalijama za zaštitu od štetočina. Nažalost, nigdje ne postoji deklaracija na kojoj je jasno naznačeno čim je voće ili povrće tretirano.



Voće i povrće koje kupujemo često može biti tretirano pesticidima i drugim hemikalijama za zaštitu od štetočina. Nažalost, nigdje ne postoji deklaracija na kojoj je jasno naznačeno čim je voće ili povrće tretirano.
Kako biste bili sigurni da je ono u potpunosti čisto i sigurno za ishranu, operite ga na sledeći način:

U boci sa raspršivačem pomiješajte 250 ml vode sa 250 ml jabukovog sirćeta, kašikom sode bikarbone i dvije kašike svježe cijeđenog soka od limuna. Dobro protresite kako bi se sastojci što bolje sjedinili te dobijenu smjesu pošpricajte po voću odnosno povrću. Nakon pet minuta dobro isperite čistom vodom. Vodite računa da dobro isperete i peteljke, jer se pesticidi na njima najviše zadržavaju. Nakon ispiranja, peteljke odsijecite nožem.
Autor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar