Opet nesto brzo i jako jednostavno.Odlicna cokoladna torta!
Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
1
/slika/2126161/
Sastavite zajedno jaja,secer,brasno i izmjesajte zicom da se ne stvore grudvice.
Maslac i cokoladu otopite zajedno na laganom tem.i dodajte smjesi sa jajima.izmjesajte sve zajedno.
Rernu zagrite na 170°C.
Kalup sa uzdignutim dnom za crostate premazite maslacem i pospite sa malo brasna.Smjesu istresite i pecite oko 20-tak min.
-
2
Za ganache
Sastavite obadvije vrste cokolade,maslac i slatko vrhnje i otopite na laganoj tem.Ostavite kratko da se prohladi.
Pecenu koru okrenite iz kalupa na tanjir,tako da vam udubljeni dio dode na vrh i u njega istresite kremu.
Kora moze mlaka,isto tako i krema ne morate hladiti do kraja..bitno
da je ostavite bar sati u frizider da se ohladi i krema stegne.
Izvor:
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar