srijeda, 25. veljače 2015.

NEPEČENI KOLAČ SA ČOKOLADNIM LOPTICAMA ZA POLA SATA

Cheesecake s čokoladnim lopticama

Pripremite svjetski poznatu slasticu

Sastojci

  •  1 Cheesecake Dolcela By Podravka
  •  1 žlica kakaa
  •  3 žlice mlijeka
  •  60 g maslaca

  •  350 ml mlijeka
  •  300 g svježeg sira (mascarpone)
  •  150 g čokolade

Priprema

  1. Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.
  2. Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).
  3. Utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.

  4. Stavite u hladnjak na 20 minuta.
  5. Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom (3 minute) da dobijete kremu.
  6. Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.
  7. Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.
  8. U ostatak kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
  9.  Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice (u obliku saća).

Posluživanje

Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar