
Piroske od mekanog vazdusastog testa sa kefirom. Recept moje bake.
Bice potrebno:
- solja kefira (250ml)
- pola solje zejtina
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kasicica soli
- 1 kasika secera
- 3 solje brasna
- fil (nadev)
Priprema:
Kefir pomesati sa zejtinom i malo zagrejati, dodati so i secer. Brasno pomesati sa suvim kvascem. Smesu kefira i zejtina polako sipajte u brasno sa kvascem. Zamesite testo, pokrijte i ostavite na toplo mesto na 30 minuta. Posle lepite piroske. Testo ce ispasti vazdusasto i lako kao pero. Piroske mozete premazati sa zumancetom. Pecite 30-40 minuta na temperaturi 180 stepeni.

Postoji jos jedan odlican recepat (koji sam isprobala) za mekano testo.
- 8 casa (2ooml) brasna
- 130 gr maslaca (putera)
- 3 case mleka
- 4 jajeta
- pola case secera
- kasicica soli
- 70 gr friskog kvasca
Sve promesajte, pokrijte peskirom i ostavite da otstoji jedan sat.
Posle dodajte jaja i ostalo brasno, so, secer, mekani puter i zamesite testo.
Zameseno testo stavite u sud (prethodno sud namazite puterom) i ostavite na toplo mesto na pola sata.
Posle toga testo premesite jos 2-3 puta i pravite piroske. Piroske premazite sa zumancetom. Pecite na temperaturi 180 stepeni 35-40 minuta.
Izvor: uspesnazena.com
0 komentari:
Objavi komentar