subota, 21. veljače 2015.

JEDNOSTAVAN I BRZ TROBOJNI KREM KOLAČ

 Za sve ljubitelje kremastih i laganih kolača... malo sam experimentisala sa receptom za ovaj kolač i toliko je dobar, da ukoliko ga isprobate, ubrzo ćete ponovo poželeti da ga napravite za svoje ukućane ili goste.

Trobojni krem kolač

Sastojci

  • ZA KORU

  •  1 čaša (od 2 dl) mleka
  •  1 čaša šećera
  •  1 čaša ulja
  •  4 kašike kakaoa
  •  2 jaja
  •  1 čaša brašna
  •  1 pr. za pecivo
  •  1 vanilin šećer
  • ZA KREM

  •  5 dl mleka
  •  1 puding od vanile
  •  3 kašike šećera
  •  3 kašike griza
  •  1 kašika arome vanile
  •  125 gr margarina
  • ZA ŠLAG

  •  2 kesice šlaga
  •  2 dl mleka

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1 Trobojni krem kolač /slika/2128929/
    Umutite mikserom mleko, ulje, šećer i kakao pa podelite na dva dela.
    U jedan deo dodajte jaja, brašno, pecivo i vanilin šećer. Sve dobro umutite mikserom i sipajte u uljem podmazan pleh (ili obložen papirom za pečenje) i pecite oko 25 min. na 180 st. (probajte čačkalicom).
    Pleh treba biti dim. oko 20x30cm.
  2. 2 Trobojni krem kolač /slika/2128935/
    Pečen kolač, izvadite iz rerne i odmah prelijte drugom polovinom smese.
  3. 3 Trobojni krem kolač /slika/2128941/
    Za krem od mleka odvojte malo mleka i u njega umešajte puding i griz pa zakuvajte u ostatak mleka kome ste dodali šećer i ekstrakt od vanile. Kada dobije potrebnu gustinu, sklonite sa ringle i prohladite. Dodajte margarin i dobro umutite mikserom. Krem nanesite na koru. Preko krema nanesite umućen šlag a preko šlaga možete krupno narendati čokoladu.
    Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar