ponedjeljak, 23. veljače 2015.

UKUSNE STRACCIATELLA KOCKE

Sigurni smo da je većini vas jedan od omiljenih sladoleda onaj sa straćatela ukusom!
Jer ko još ne voli savršenu kombinaciju vanile, čokolade i jogurta!
Kada prođu letnji dani i kada više ne budete mogle da uživate u ledenom sladoledu zašto ne biste napravile topliju varijantu svog omiljenog ukusa?
Predlažemo vam straćatela kocke!
Pogledajte recept i saznajte kako se spremaju!

Potrebni sastojci:
4 jajeta,
150g šećera,
200g jogurta,
100g rendane ili sitno seckane crve čokolade,
5 kašika ulja,
1 vanilin šećer,
1 kesica pudinga od vanile,
Pola praška za pecivo,
100g brašna.
Za krem:
700ml mleka,
2 kesice pudinga od vanile,
8 kašika šećera,
1 vanilin šećer,
100g bele čokolade,
400g jogurta,
100g rendane ili sitno seckane crne čokolade,
2 kesice šlag pene + 200ml mlijeka,
1 kesica želatina u prahu + 4 kašike vode.

Priprema:
Korak 1: Za pripremu kore odvojite žumance od belanca, pa žumanca par minuta mutite sa šećerom najvećom brzinom, dok smesa ne postane svetla i penasta. U žumanca dodajte jogurt, rendanu čokoladu, ulje i vanilin šećer i kratko promešajte varjačom. Sjedinite brašno, puding i prašak za pecivo, pa i to dodajte smesi. Dobro promiješajte varjačom.
Korak 2: Belanca umutite dok ne dobijete čvrst sneg, pa kašikom polako dodajte smesi sa žumancima. Istresite dobijenu smesu u tepsiju obloženu pek papirom i pecite 10-ak min na 200oC. Kad se biskvit malo prohladi, skinite papir, vratite ga u tepsiju i prelijte s 150ml toplog mleka.
Korak 3: Dok se kora peče počnite sa pravljenjem fila. Skuvajte puding od vanile prema uputstvima sa kesice. Dok se još nije ohladio dodajte mu belu čokoladu i promešajte da se otopi. Ostavite smesu pokrivenu plastičnom folijom da se do kraja ohladi.
Korak 4: Hladan fil od pudinga umutite mikserom. Želatin pomešajte s vodom. Šlag penu umutite (2 kesica + 200ml mleka). Filu dodajte jogurt, rendanu čokoladu i šlag, pa sve lepo promešajte kašikom. Na kraju dodajte želatin koju ste otopili na laganoj vatri promešajte još jednom, pa izlijte preko kolača.
Ostavite da sve ohladi i to je to! Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar