srijeda, 25. veljače 2015.

DOMAĆE KARAMELE

KarameleSastojci:
  •     250 g smeđeg šećera
  •     330 g belog šećera
  •     220 g putera
  •     200 ml kukuruznog sirupa, meda ili šerbeta u razmeri šećer:voda=2:1
  •     250 g slatke pavlake
  •     130 ml punomasnog mleka
  •     2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:

1. Braon i beli šećer stavite u šerpu i u to dodajte maslac, kukuruzni sirup, slatku pavlaku, mleko i vanilu.
2. Kuvati na ringli, povremeno mešajući. Da li je dovoljno kuvano isprobaćete tako što ćete staviti malu količinu sirupa u hladnu vodu. Ako se formira kruta lopta, znači da je gotovo.
3. Razlijte masu u pleh, ostavite da se skroz ohladi i oštrim nožem isecite na odgovarajuću veličinu.
( stil.kurir-info.rs )

0 komentari:

Objavi komentar