petak, 27. veljače 2015.

ČOKOLADNE KREMŠNITE

Probajte ove zavodljive markantne kocke finog pjenastog sadržaja i uživajte u okusu kojeg ćete dugo prepričavati. 
 

Sastojci

  • Za tijesto:

  •  2 jaja
  •  60 g šećera
  •  2 žlice mlijeka
  •  40 g maslaca
  •  1 Rum šećer
  •  1 žlica Oštrog brašna  (15 g) 
  •  1 žlica kakaa u prahu  (10 g)
  •  50 g mljevenih badema
  • Za kremu:

  •  150 g čokolade
  •  500 ml vode
  •  1 Krema za kremšnite
  • Za dekoraciju::

  •  200 ml vode
  •  2 Šlag pjene
  •   kakao ili čokolada za ukrašavanje

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Žumanjke i pola količine šećera pjenasto izmiješajte.
  2. 2
    Dodajte mlijeko, otopljeni maslac, rum šećer i brašno pomiješano s kakaom i mljevenim bademima.
  3. 3
    Na kraju lagano umiješajte bjelanjke koje ste prethodno s ostatkom šećera istukli u čvrsti snijeg.
  4. 4
    Smjesu izlijte u lim za pečenje (30 x 18 cm) koji ste obložili papirom za pečenje.
  5. 5
    Pecite 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.
  6. 6
    Čokoladu otopite na pari.
  7. 7
    U 500 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite.
  8. 8
    Električnom miješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati pet minuta.
  9. 9
    Kad ste dobili gustu kremu, postupno u nju ulijevajte otopljenu čokoladu.
  10. 10
    Pripremljenu kremu odmah nanesite na ohlađeni biskvit.
  11. 11
    U 200 ml hladne vode dodajte sadržaj vrećica šlag pjene i miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom dok smjesa ne postane čvrsta.
  12. 12
    Šlag nanesite preko kreme i sve dobro ohladite.
  13. 13
    Narezani kolač pospite kakaom ili ukrasite čokoladnim pločicama/ostrušcima.

Savjet

Čokoladne pločice pripremite ovako: otopite na pari 100 g čokolade za kuhanje, izlijte na papir za pečenje i ostavite neka se ohladi. Čokoladu potom natrgajte na komade ili izrežite na pločice pa njima ukrasite kolač.
izvor: http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar