petak, 27. veljače 2015.

10 PRAKTIČNIH TRIKOVA DA OLAKŠATE BORAVAK U KUHINJI

Ona je vjerovatno i jedna od najomiljenijih prostorija u vašem domaćinstvu i to ne samo zbog sve te divne hrane koju u njoj spremate. Kuhinja je mjesto u kojem se sastaju forma i funkcionalnost, a ako su stvari pojednostavljene, svaki “zadatak” teče veoma glatko. Sledeći savjeti mogu vam u potpunosti olakšati i pojednostaviti boravak u kuhinji. Pa, da počnemo.

Da biste najlakše oprali blender, u njega ubacite deterdžent za suđe i vodu i upalite ga na jednu minutu


Preko šerpe stavite drvenu kuhaču kako biste spriječili da njen sadržaj pokipi


Ne možete otvoriti teglu? Oko pokpopca omotajte širu gumicu i onda otvorite


Ostatke čorbe ili supe ubacite u kalup za mafine i zaledite. Prebacite u plastičnu kesu i ubacite u zamrzivač. Sledeći put nećete morati zagrijavati cijelu šerpu već samo par komada.


Koristite sodu bikarbonu da “otopite” masnoće sa šerpi i tepsija


U porozne kesice naspite sodu bikarbonu te ih ubacite u frižider – ona će pokupiti sve neugodne mirise. Mijenjajte jednom sedmično


Kutiju sladoleda ubacite u plastičnu kesu, dobro zatvorite i ubacite u hladnjak. Na taj način sladoled će ostati “mekan” (na njemu se neće stvarati led) te ćete ga lako moći vaditi pomoću obične ili kašike za sladoled


Kada ostanete bez tablete za mašinu za suđe, pomiješajte sodu bikarbonu i so (2/3 sode bikarbone i 1/3 soli)


Mikrotalasnu pećnicu ćete najlakše očistiti tako što ćete u njoj zagrijati zdjelu u koju ste prethodno nasuli vodu i alkoholno sirće. Nakom toga samo prebrišite.


Začine čuvajte u praznim kutijicama od tic tac bombona

Autor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar