utorak, 24. veljače 2015.

ČIŠĆENJE JETRE NA JEDNOSTAVAN I EFIKASAN,PRIRODAN NAČIN

http://uspesnazena.com/wp-content/uploads/2013/06/983678_475954205806544_542207155_n.jpg

Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe pomaže jačanju i stimulaciji varenja u organizmu. Jetra obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lep izgled i dobro raspoloženje.
Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je svakodnevno čišćenje jetre. Moram reći da ovaj jednostavni postupak zahteva samo nekoliko minuta vašeg vremena.
Da bi ste to uradili treba:
svako jutro na prazan stomak popiti kašiku kasiku maslinovog ulja pomešanog sa kašikom limunovog soka. To je to! Vodite računa o svojoj voljenoj jetri, odvojite za nju nekoliko minuta svog vremena i ona će vam uzvratiti savršenim radom.
Maslinovo ulje kao nijedan drugi proizvod pomaže otvaranju kanala jetre i žućne kese. Zuć je aktivan učesnik u procesu varenja koji ubrzava rad vaših creva.  Isti efekat na varenje imaju limun i brusnica.
Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno čisti krvne sudove od naslaga holesterola. I kao što je gore navedeno – doprinosi čišćenju jetre. Maslinovo ulje cuvajte na sobnoj temperaturi. Možete i u frižideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Međutim, ovo nema nikakav uticaj na njegove osobine.
Dakle, ovo je jednostavna i efikasna prevencija zdravlja vaše jetre:
Svako jutro pomešajte 1 kasiku maslinovog ulja sa 1 kašikom soka od limuna. Popijte ovu mešavinu na prazan stomak. Nakon toga mozete uživati u doručku. Ovaj „koktel“ možete pripremati ceo život, jer su oba sastojka obične životne namirnice.
Mešavina limuna i maslinovog ulja podstiće razlaganje kamenaca kako u zučnoj kesi tako i u bubrezima.
Posle mesec dana osetićete promene. Vaš izgled će se poboljšati, nestaće tamne krugovi ispod očiju, ten će postati svež a izgled podmlađen. Creva ce raditi kao sat, zaboravićete na zatvor i probleme sa varenjem. Osećaćete se zdravo sa puno pozitivne energije
Izvor: uspesnazena.com

0 komentari:

Objavi komentar