srijeda, 25. veljače 2015.

BRZA BiH PITA - PRIJESNAC ILI RAZLJEVUŠA

Potrebni sastojci:
3-4 jajeta,
1dl ulja ili 80g putera,
300g sira ,
malo kajmaka,
6 kašika brašna,
1 prašak za pecivo,
so po ukusu,
oko 2dl mleka.
- See more at: http://mogujatosama.rs/brza-bosansko-hercegovacka-pita-prijesnac-ili-razljevusa-recept-5097#sthash.ehkMVgO6.dpuf
Potrebni sastojci:
3-4 jajeta,
1dl ulja ili 80g putera,
300g sira ,
malo kajmaka,
6 kašika brašna,
1 prašak za pecivo,
so po ukusu,
oko 2dl mleka.
- See more at: http://mogujatosama.rs/brza-bosansko-hercegovacka-pita-prijesnac-ili-razljevusa-recept-5097#sthash.ehkMVgO6.dpuf
Potrebni sastojci:
3-4 jajeta,
1dl ulja ili 80g putera,
300g sira ,
malo kajmaka,
6 kašika brašna,
1 prašak za pecivo,
so po ukusu,
oko 2dl mleka.
- See more at: http://mogujatosama.rs/brza-bosansko-hercegovacka-pita-prijesnac-ili-razljevusa-recept-5097#sthash.ehkMVgO6.dpuf
 
Tradicionalna kuhinja je nama nekako uvek omiljena kuhinja. To su recepti koji uvek podsete na detinjstvo, letnje raspuste provedene kod bake i deke i čarobne mirise iz kuhinje koji su nas budili i uspavljivali.

Jedan od takvih je i recept za bosansko-hercegovačku pitu prijesnac ili razljevuša / ražljevak.

Toliko jednostavna, a tako ukusna da prosto ne smete da propustite a da bar ne probate da je napravite svojoj porodici.


Potrebni sastojci:3-4 jajeta,
1dl ulja ili 80g putera,
300g sira ,
malo kajmaka,
6 kašika brašna,
1 prašak za pecivo,
so po ukusu,
oko 2dl mleka.


Priprema: 

Prvo odvojite bjelanjca od žumanjaca pa ih umutite mikserom uz malo soli.Bjelanjca ne moraju biti čvrsto umućena kao za kolače već onako polovično.Zatim u umućene bjelanjce dodajemo žumanjca i sve ponovo umutimo.Dodajemo kajmak i sve zajedno izmiješate na sporijoj brzini.Kada je sve sjedinjeno dodajemo brašno i prašak za pecivo i ponovo miješamo mikserom na sporijoj brzini.Kada je to sve lijepo izmješano dodajemo sir i onda uz po malo dodavanje mlijeka sve miješamo drvenom(ili nekom drugom) kašikom.Kada sve to izmješate probajte da li je dovoljno slano i zasolite po vašem ukusu.U pleh stavite puter i ubacite ga u rernu da se istopi.Nakon toga se u ugrijan pleh s puterom istrese smjesa koju smo umutili.Peći u rerni na nekih 200 stepeni oko pola sata.Kada se malo ohladi isjeći na kocke i servirati... Prijatno!
POGLEDAJTE RECEPT NA VIDEU ISPOD TEKSTA: 


Izvor: mogujatosama.rs

0 komentari:

Objavi komentar