četvrtak, 19. veljače 2015.

LIJEP I ISTO TOLIKO UKUSAN "ČOKOLADNI ROLAT"

...cokoladan,socan,kremast...sto vise reci...:)

Sastojci

  •   6 jaja
  •   7 zlica secera
  •   2 vanilin secera
  •   6 zlica mlijeka
  •   8 zlica ulja
  •   8 zlica brasna
  •   2 zlice kakaa
  •   prasak za pecivo
  •   Za kremu :
  •   400 g bijele linolade
  •   200 g mascarponea

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Izmiksati 6 jaja sa 7 zlica secera i 2 vanilin secera,dodati 6 zlica mlijeka,8 zlica ulja,8 zlica brasna,2 zlice kakaa i prasak za pecivo.

    Izmiksati pa uliti smjesu u skrovadu (veliku od pecnice) koju ste prethodno oblozili papirom za pecenje. Peci na 180 stupnjeva,15-16 min.


    Izvaditi biskvit i okrenuti ga na vlaznu kuhinjsku krpu,tako da donji dio biskvita,onaj s papirom,bude okrenut prema gore. Odlijepiti papir s biskvita i odmah zarolati u rolat,skupa s krpom.

    Nakon 10-ak min,odrolati rolat,premazati ga sa kremom od 400 g linolade i 200 g mascarponea,ponovo zarolati i staviti na  hlađenje.

    Mozete ga posuti secerom u prahu ili preliti otopljenom cokoladom :)
    Izvor: coolinarika.com  (autorica: Morena ST)

0 komentari:

Objavi komentar