Sastojci
- Tamno testo:
- 4 jaja
- 4 kasike secera
- 3 kasike brasna
- 1 kasika kakaa
- 1/2 praska za pecivo
- Drugi sloj
- 2 dcl mleka
- 300 gr secera
- 200 gr mlevenog keksa
- 100 gr putera
- 200 gr kokosa
- 100 gr mlecne cokolade
- I jos:
- 1 kesica slaga
Priprema:
- Težina:
-
1
Jaja i secer dobro umutiti. Dodati sjedinjeno brasno sa kakaom i praskom za pecivom.
Peci u podmazanom i brasnom posutom plehu (velicina mog pleha je 19x32).
Peci u ugrejanoj rerni na 200 C 15 min.
-
2
Za to vreme mleko i secer ugrejati na ringli da se secer otopi, dodati puter, otopiti, skloniti serpu sa ringle i dodati cokoladu (koristila sam belu cokoladu) inace u originalu recepta je crna mlecna cokolada. Kad se cokolada otopila dodati keks i kokos, dobro sjediniti i ostaviti da se prohladi.
-
3
Na hladno testo naneti prohladjenu prethodnu smesu i ostaviti dobro da se ohladi.
Umutiti slag i naneti preko kolaca i posuti sa kokosom.
Kolac treba da stoji u frizideru.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar