Sastojci
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 150 g Oštrog brašna
- 100 ml narančina soka
Za žele:
- 800 ml soka od naranče
- 80 g šećera
- 1 Maxi puding vanilija Dolcela By Podravka
- 230 g Petit Beurre keksa
- 100 ml mlijeka
Za kremu:
- 3 Šlag kreme Vanilin Dolcela By Podravka
- 370 ml mlijeka
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 80 g maslaca
Priprema
- Težina:
-
1
Žumanjke i šećer pjenasto umutite električnom miješalicom, a zatim lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjka i brašno.
-
2
Izlijte u lim za pečenje (30x41 cm) koju ste prije toga premazali maslacem i posuli brašnom.
-
3
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta. Ohlađeni biskvit nakapajte sokom naranče.
-
4
Prašak za puding izmiješajte sa šećerom i razmutite u malo soka od naranče.
-
5
Preostali sok zagrijte i kad zakuha umiješajte pripremljeni puding. Kuhajte nekoliko minuta i vruće izlijte preko biskvita.
-
6
Kekse umačite u mlijeko pa ih posložite preko vrućeg pudinga. Ostavite da se ohladi.
-
7
U prokuhano hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice Šlag kreme vanilin.
-
8
Miješajte električnom miješalicom najvećom brzinom (3 minute) da dobijete kremu. Kremu nanesite na kolač.
-
9
Glazuru pripremite tako da zagrijete maslac do vrenja, maknite s vatre i umiješajte čokoladu natrganu na kockice.
-
10
Prelijte pažljivo preko kolača i poravnajte.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite na kocke i poslužite.Savjet
Ovaj lagani osvježavajući kolač omiljen je u svim generacijama. Vrlo je izdašan i kao takav pogodan za pripremu kada očekujete veće društvoIzvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar