subota, 7. studenoga 2015.

SUPER UKUSNI RUČAK ZA POLA SATA: ZAPEČENI SIR

Ovaj zapečeni sir (ili Topeno sirenje kako ga mi u Makedoniji zovemo) idealno ide uz pivo ili belo vino i lepo društvo.........

Sastojci

    600 gr. feta sir
    200 gr topivog sira (ja sam koristila Edamer)
    200 gr. pečenica (može i pršuta, svinjski vrat, šunka, kulen)
    200 gr. šampinjone
    kečap
    origano
    Bešamel:
    60 gr. margarin
    3 kašike brašna
    1/2 l. mlijeka

Priprema

    Pripremite bešamel: rastopite margarin,dodajte brašno, pa promiješajtei propžite brašno. Dodajte hladno mlijeko i miješajte dok se sos ne zgusne.
    Feta sir narežite na ploške. Polovinu od sira poredajte u keramičku posudu.
    Prelijte sa polovinu od bešamela.
    Nad bešamela stavite šampinjone, pečenica, kečap,origano i listićem edamera.
    Poredite preostali feta sir, prelijte ga sa ostatkom bešamela i poklopite sa listićem edamer.
    Stavite u hladnu pećnicu i onda uključite na 250°C.
    Pecite 30 minuta ili dok edamer ne dobije rumenu boju.
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar