petak, 13. studenoga 2015.

ČOKOLADNI KUGLOF

Zbog neodoljivog oblika kojeg duguje specijalnom kalupu, vrlo jednostavne pripreme i specifičnog okusa, kuglof zauzima posebno mjesto u gastronomiji. Umjesto klasičnog kuglofa pripremite čokoladni i dodatno ga ukrasite čokoladnom glazurom.

Sastojci
Za kuglof:
125 g maslaca
150 g šećera
150 ml mlijeka
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
20 g Kakaa u prahu Dolcela
1 Prašak za pecivo Dolcela
2 jaja
Za glazuru:
40 g maslaca
100 g čokolade

Priprema
Za kuglof:
1.
Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
2.
Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.

Za glazuru:
1.
Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.
2.
Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.


Posluživanje
Kolač ohladite, narežite i poslužite.
Savjet
Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.
coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar