nedjelja, 15. studenoga 2015.

NEŠTO NAJBOLJE ŠTO SAM U ZADNJE VRIJEME PRAVILA - PROSTO ODUŠEVLJENA: ANDJINI KROASANI



Sastojci

     600 g glatkog brašna
     1 kockica (40g) svježeg kvasca
     2oo ml mlijeka
     200 ml jogurta
     100 ml ulja
     2 jaja
     malo soli
     žlica šećera
    još potrebno
     1 jaje
      sezam, lan, krupna sol....
     250 g margarina (maslaca)

Priprema

  
    U toplom mlijeku sa šećerom "dignuti" kvasac. Od svih sastojaka zamijesiti glatko, mekano tijesto.
    Tijesto odmah podijeliti u 8 kuglica i ostaviti da miruje 5-10 minuta.
  
    Prvu kuglicu razvaljati na veličinu tanjura, premazati otopljenim margarinom (ili maslacem). Razvaljati i drugu kuglicu, staviti preko prve i namazati... tako do kraja.
    Zadnji dio tijesta se ne maže.
    Ovako neka stoji 15 minuta.
  
    Sada dobro pobrašniti radnu ploču i tijesto i razvaljati veliki krug. Ako vam radna ploča nije široka, bolje raditi na stolu.

    Krug prerezati na pola vodoravno, a onda rezati dugačke trokute, širine oko 7-8 cm. Srolati ih i stavljati na lim za pečenje - na papir. Razmaknuti ih jer će rasti...

    Ovako pripremljene kroasane ostaviti da stoje 1,5 do 2 sata!
  
    Kada kroasani narastu, premazati ih razmućenim jajetom i posuti sezamom, lanom, krupnom soli... po želji...

    Staviti ih u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i peći dok ne porumene.
  
    Kroasani se mogu i zamrznuti prije pečenja, pa po potrebi vaditi i peći.
  
    I onda - uživati!

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar