srijeda, 11. studenoga 2015.

KAKO SE PRAVI PLETENICA! OD OBICNO DIZANOG TIJESTA MOZETE PRAVITI PLETENICE SA RAZNIM NADJEVIMA.

Ako pravite slane mozete staviti manje mlijeka a vise vode. Za jednu pletenicu je dovoljno 250 grama brasna. Sto se fila tice..pustite masti na volju…

Sastojci  
250 grama brasna
1,5 dcl mlijeka
2 zlice ulja
1 zlicica secera
malo soli
15 grama kvasca
Fil 1
150 grama svjezeg sira
1 jaje
malo soli
Fil 2
3 rendane jabuke
4 zlice secera
malo cimeta
Fil 3
150 grama pekmeza
150 grama sjeckanih oraha
Fil 4
150 grama sira muzzarela
150 grama nareska

Priprema
1.
Zamjesiti uobicajeno tijesto i ostaviti da se “digne”.
2.
Razviti tijesto u pravokutnik
3.
Staviti fil na sredinu i zaviti krajeve.
4.
Isjeci tijesto sa strane na trake sirine 1, 5 cm.
5.
Saviti trake preko fila u kriz, stavljajuci svaku traku na SVAKU DRUGU TRAKU na suprotnoj strani.
6.
Pripremljenu pletenicu ostaviti 15 minuta da ponovo naraste, namazati mucenim jajom i staviti u pecnicu da se pece na 240ºC oko 35 minuta.


http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar