
Sastojci:
50 gr margarina
1 supena kašika svijetlog meda (bagremovog, cvijetnog)
pola vrećice želatine (mljevene bijele)
30 ml ili 0,3 dcl vode
600 gr šećera u prahu (što sitnije mljevenog)
par kapi ekstrakta vanilije (ili bilo kojeg drugog bezbojnog)
Priprema:
Želatinu potopiti u vodi. U međuvremenu u lončiću otopiti med (paziti da ne prokuha), maknuti sa vatre te u njemu otopiti margarin i želatinu, te sve to dobro rukama umjesiti sa šećerom u prahu kojeg smo prethodno sipali u malo veću zdjelu. Mjesiti dok se ne dobije glatka fina smjesa (kao tijesto za pizzu). Po potrebi dodavati šećera u prahu.
Količina smjese je dovoljna za oblaganje 1 torte promjera 30×30. Može se dodati i par kapi ekstrakta od vanilije radi boljeg okusa ali nije obavezno. Masa se može bojati tekućim bojama za domaćinstvo ili bojama u prahu (trebati će se dodavati šećera u prahu ili brašna). Čuvati u dobro zatvorenoj vrećici za domaćinstvo ili u pvc posudi sa poklopcem. Čuvati na sobnoj temperaturi.
Ako se masa ne potroši odmah…prije ponovne upotrebe zagrijati malo u mikrovalnoj jer će biti elastičnija i manje će se morati mjesiti rukama. Rok trajanja 90 dana.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar