ponedjeljak, 16. studenoga 2015.

PRHKI KOLAČIĆI *NON PLUS ULTRA*

Non plus ultra – nenadmašivo, nedostižno… Iznimno prhki kolačići s “kapicama” od bjelanaca spajaju se džemom dva po dva – stavljaju u usta i – odlaze u legendu… Nenadmašivo, zaista!

Sastojci:
Za tijesto:
280 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
250 g maslaca
3 žumanca
50 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela

Za nadjev:
3 bjelanjka
200 g šećera u prahu
150 g Džema marelica Podravka

Priprema:
Maslac razmrvite u brašnu, dodajte žumanca, šećer, vanilin šećer i umijesite glatko tijesto. Nakon što je odstajalo, tijesto premijesite, tanko razvaljajte i čašicom od rakije izrezujte kolutiće, pa ih slažite u lim jedan do drugoga. Za nadjev bjelanjke istucite u snijeg i postupno dodavajte šećer dok ne dobijete čvrstu smjesu.
Po žličicu nadjeva stavljajte na svaki kolutić i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 160°C. Kad dobiju svijetložutu boju, izvadite ih i ohladite. Pečene kolutiće premažite džemom s donje strane i spajajte po dva zajedno.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar